Giorgi Kharaishvili gav Göteborg ledningen i 3-0-segern mot svenska mästarna Foto: Bildbyrån

Göteborg utklassade svenska mästaren AIK

IFK Göteborg besegrade AIK på ett betryggande sätt med 3-0. Laget spelade ut hela sin arsenal och tog sin tredje raka seger på Nya Ullevi.

– Vi vill bevisa att vi inte är så dåliga som alla säger, säger 2-0-skytten Patrik Karlsson Lagemyr till C More.

IFK Göteborg hade inga problem att hävda sig mot svenska mästaren AIK. Hemma på Ullevi tog laget hem matchen med 3-0.

AIK hade svårt att hänga med i västkustlagets takt i den första halvleken. Göteborg kunde, trots avsaknaden av Söder, ta ledningen genom frisparksmål av Giorgi Kharaishvili.

Missat drömmål

I inledningen av andra halvleken hade AIK en fin chans som inte resulterade i mål. Heradi Rashidi fick iväg en fin cykelspark som greken Giannis Anestis räddade.

Istället ökade Patrik Karlsson Lagemyr på till 2-0. Han fick bollen nära straffområdet, vek inåt och sköt bollen i steget. Oscar Linnér i AIK-målet var på bollen men det hjälpte inte när bollen studsade mot bortastolpen och det resulterade i nätkänning och 2-0 till hemmalaget.

– Vi har jobbat på det som vi behövt förbättra från förra året. Vi tar en match i taget och det har funkat bra så länge, säger målskytten till C More.

Feststämning på Ullevi

I 81:a matchminuten avgjorde Sargon Abraham definitivt matchen. Och han gjorde det på ett kyligt sätt. Den 17-årige supertalangen Benjamin Nygren med ett smart pass till Karlsson Lagemyr som hittade Abraham som väntade in Linnér och lyfte in till slutresultatet 3-0.

Göteborg har spelat tre matcher på Nya Ullevi och vunnit samtliga.