Göteborg skickade Kvarnsveden till Elitettan

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg säkrade allsvenskt kontrakt och skickade samtidigt ut Kvarnsveden ur Damallsvenskan efter seger mot Djurgården med 1–0.

– Vilket hjärta vi visar, vi förtjänar att vara i Damallsvenskan och det visar vi i dag, säger Elin Rubensson till SVT Sport.

En chansartad inledning på matchen, där Göteborg som krigade för allsvenskt kontrakt också fick utdelning. Elin Rubenssons hårda inlägg hittade Adelina Engman i straffområdet som på volley placerade in 1–0.

– Det var ett jättebra inlägg från Elin så det var skönt att få sätta dit den, sa Engman till SVT Sport.

– Ett riktigt världsklassmål, sa SVT:s expert Daniel Nannskog.

”Förtjänar att vara i Damallsvenskan”

Djurgården som har gjort mål i samtliga matcher hade farliga chanser, men laget som inte hade något att spela för saknade spetskompetensen. Matchen slutade 1–0 och Göteborg säkrade allsvenskt kontrakt samtidigt som man skickade Kvarnsveden till Elitettan.

– Jag är fantastiskt nöjd med dagens match. Vilket hjärta vi visar, vi förtjänar att vara i Damallsvenskan och det visar vi i dag, säger Elin Rubensson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.