Göteborg enda kandidat till CL-finalen 2021 Foto: TT

Göteborg enda kandidat till CL-final 2021

Uppdaterad
Publicerad

Gamla Ullevi i Göteborg ser ut att bli finalarena för damernas Champions League 2021.

– Intressanta nyheter att vi är ensamma kvar. Men ingenting är klart förrän det är klart, säger Göran Havik, projektledare för internationella arrangemang på fotbollförbundet.

Enligt ett pressmeddelande från Uefa, det europeiska fotbollsförbundet, är Svenska fotbollförbundets ansökan om Göteborg och Gamla Ullevi den enda kandidaten för finalen det året. Den tidigare intresserade staden, Prag, finns inte längre med.

Uefas exekutivkommitté tar det formella beslutet om arrangör den 29 maj, då bestäms också spelplats för Europa League-finalen och Uefas Super Cup samma år.

– Att arrangera det största damfotbollsevenemanget 2021 i Sverige ingår i SvFF:s långsiktiga strategi att stärka damfotbollen. Sedan Gamla Ullevi byggdes 2009 har det det varit damlandslagets nationalarena, och då Göteborg fyller 400 år 2021 är det en bra kombination, säger Havik.

Deadline för ansökan om Champions League-finalen gick ut för en vecka sedan, och nu följer en utvärderingsprocess.

– Vi räknar med att få en rad frågor och att bli granskade, även om vi är den enda sökanden. Så mycket har jag lärt mig att ingenting är klart förrän det är klart. Jag vågar inte säga jippi redan nu, menar Göran Havik.

När det gäller herrarnas Champions League-final 2021 är Arena München och S:t Petersburg Stadium de sökande alternativen. Arrangören utses den 19 september.

Senast det avgjordes en stor internationell klubblagsfinal i Sverige var på Friends arena 2017, Europa League-funalen.

2013 var Gamla Ullevi spelplatsen för flera av matcherna under EM för damer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.