Eskilstunas Loretta Kullashi (i vitt) mot Göteborgs Beata Kollmats i duell. Foto: Bildbyrån

Göteborg kryssade i hemmapremiären

Uppdaterad
Publicerad

Anfallstalangen Loreta Kullashi, 19, ordnade en poäng för Eskilstuna när hon kvitterade till 1–1 borta mot Göteborg med kvarten kvar.

Hemmalaget pressade sedan på för ett segermål, men fick nöja sig med oavgjort.

Det blev några svettiga slutminuter för målvakten Emelie Lundberg och Eskilstuna-försvaret. Inte bara på grund av det strålande aprilvädret, utan framför allt för att de försökte freda sig från Göteborgs anstormning. Emma Koivisto hade den farligaste chansen när hon fick fin träff med högerfoten från distans.

Hemmalaget hade ett spelmässigt övertag i matchen, vann avsluten med 8–2 och hade 5–3 i hörnor. Men förutom målen lyckades inget av lagen skapa några riktigt heta chanser förrän mot slutet. Det var en snäll och stundtals ganska tam tillställning inför 823 åskådare på Valhalla IP.

Taylor Leach gav Göteborg ledningen i 53:e minuten på passning från stjärnan Elin Rubensson, som gjorde sin första ligamatch efter att ha missat premiären på grund av en bristning i vaden.

Kullashi kvitterade med kvarten kvar efter att bollen studsat fram och tillbaka i straffområdet.

OBOS Damallsvenskan

Kopparbergs/Göteborg FC logo

Kopparbergs/Göteborg FC

1 - 1

Eskilstuna United logo

Eskilstuna United

Valhalla IP, Göteborg
Publik: 823
Domare: Ulrica Löv

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.