Foto: TT

Göteborg förhandlar med Schelin – Rosengård avvaktar

Publicerad

SVT Sports expert Frida Östberg vill helst se Lotta Schelin i Rosengård. Men Skåneklubben har inte tagit kontakt, säger sportchef Therese Sjögran till SVT Sport. Göteborg däremot, förhandlar. ”Vi för en dialog med Lottas agent”, säger klubbchef Peter Schramm.

Lotta Schelin spelar sin sista match med Lyon när Champions League-finalen mot Wolfsburg avgörs på torsdag. Frågan är nu vilken som blir nästa klubbadress. Landslagsanfallaren har antytt att Damallsvenskan är hetaste alternativet.

– Det pågår förhandlingar. Jag är helt klar i mitt huvud vad det är som ska hända, men inget är officiellt, säger hon till TT.

– Jag fortsätter att säga det som jag sagt tidigare, att Sverige lockar, där har jag min familj och vänner som jag vill komma närmare. Men i slutändan tar man beslut utifrån vad man har att jobba med och i detta läget känns det perfekt. Jag tar inget beslut just för stunden, det kommer framöver, men jag vet vad jag vill.

Närmast familjen finns Göteborg.

Hoppas på Göteborgshjärta

– Vi vill givetvis ha hit Lotta Schelin, men det finns en massa aspekter. En spelare som Lotta Schelin är inte gratis. Vi måste få en bekräftelse på att Lotta vill hit. Vår förhoppning är att Lotta har ett Kopparberg/Göteborgs-hjärta som spelar in, säger klubbchefen Schramm.

Han menar att förhandlingarna är inne i ett känsligt läge, och att ingenting lär bli klart förrän efter Champions League finalen och dubbla landskamper.

Champions League-klubben Rosengård skulle innebära fortsatt spel på högsta internationella nivå.

– Inga diskussioner förs med Lotta i nuläget. Än så länge har vi ingen kontakt, men det är klart att Lotta är intressant, säger Rosengårds Therese Sjögran.

Hon har inga planer på att ta kontakt med Schelinlägret.

Steget kortare till Rosengård

– Det handlar mycket om ekonomi, och hon är ingen billig spelare.

SVT Sports expert Frida Östberg vill helst se Schelin i Malmö när hon lämnar Lyon.

– Göteborg känns som det naturligare valet eftersom hon har sin familj där, och klubben behöver henne. Men jag hoppas att hon väljer Rosengård. Jag tror att hon skulle få en träningsmiljö som hon kommer att trivas bra i. Hon kommer från Europas bästa klubblag, och jag tror inte att steget blir lika stort om hon hamnar i en klubb som Rosengård, säger Östberg.

– Frågan är om de har muskler att ersätta Gunnarsdottir och dessutom ta in Schelin.

Mittfältaren Sara Björk Gunnarsdottir lämnar Rosengård sista juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer