Omarsson derbyhjälte för ”Blåvitt” med konstmål

Inte ett enda mål i allsvenskan under 2017.

I dag gjorde Elias Omarsson sitt tredje respektive fjärde allsvenska mål för årets säsong när IFK Göteborg derbyvann mot Häcken 2-1.

– Det är ett nytt år och förhoppningsvis ett bättre år än i fjol, säger Omarsson till Cmore.

”Blåvitt” startade matchen piggt med flera räder av Emil Salomonsson på högerkanten. Kvarten in i matchen tog man också ledningen efter en lyckad hörna. August Erlingmark nickskarvade på främre stolpen till en helt fri Elias Omarsson som från nära håll kunde styra in 1-0.

– Det var bara en snabb reflex där så jag har tur och får målet. Men jag får mer speltid och mer självförtroende. Det är ett nytt år och förhoppningsvis ett bättre år än i fjol, säger Omarsson till Cmore.

Ett segstartat Häcken kom så småningom in i matchen och i slutet av första halvlek hittade Kari Arkivuo en spänstig Moestafa El Kabir med inlägg mot bortre stolpen – men anfallaren nickade i ribban.

Klev av med en kram

I stället kunde Omarsson kvarten in i andra halvlek öka på sin målskörd 2018 när en andraboll föll till islänningen i Häckens straffområde. Anfallaren knäade iskallt upp bollen för sig själv innan han vände om i en volley och dunkade in bollen i mål för 2-0 – hans fjärde allsvenska mål för säsongen.

Direkt efter målet byttes Omarsson ut till stående ovationer på Gamla Ullevi och omfamnade sin tränare Poya Asbaghi.

– Det är fint att ha honom som tränare. Han hjälper mig väldigt mycket och ger mycket självförtorende, säger Omarsson.

Paulinho skapade nerv i avslutningen när han prickade in 1-2 med en frispark i 90:e minuten – men närmare än så kom inte Häcken.

I och med segern kliver IFK Göteborg förbi Häcken i tabellen.