Göteborg håller förlustnollan intakt

Uppdaterad
Publicerad

Ett självmål i den första halvleken. Det höll på att sänka IFK Göteborg i hemmamötet med Hammarby. Men när klockan tickade upp på 92 minuter föll kvitteringen – Mikael Boman såg till att Blåvitt håller förlustnollan intakt.

Hammarby såg länge ut att gå mot en skrällseger på Gamla Ullevi. Detta efter att Göteborgs Tomas Rogne nickat bollen i eget mål. Ett mål som var omdiskuterat på grund av en offsidesituation. Men Mikael Boman och Blåvitt ville annat. På tilläggstid vann Tobias Hysén en duell, som gjorde att Mikael Boman kunde sätta kvitteringen.

– Det var gött. Jag tycker att i hela andra halvlek, så pressade vi ned dem. Det är synd att målet kommer så sent. Hade vi haft tio minuter till så hade vi kunnat trycka in ett till, säger Mikael Boman.

Tredje 1-1 i rad

Blåvitt pressade på hårt i slutet. Henrik Björdahl hade ett skott parallellt med mållinjen, och Hammarbymålvakten Kristinsson fick sträcka ut rejält när Mikael Boman sköt ett hårt skott Kristinsson kunde avvärja med en reflexräddning.

Men Boman fick näta till slut, när han tryckte in kvitteringen. Det var tredje 1-1-matchen i följd för Blåvitt hemma.

– Vi måste börja vinna här på hemmaplan, säger Mikael Boman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.