Pontus Wernbloom och Mattias Bjärsmyr deppar. Foto: Bildbyrån.

Självmål sänkte ”Blåvitt” i bottenstriden

Kalmar FF kom på besök som tabelljumbo.

De återvände hem med en 2-1-seger efter att IFK Göteborg brutit dödläget med ett självmål.

IFK Göteborg, ledda av Roland Nilsson, gjorde sig redo för en viktig match i bottenstriden när Kalmar FF gästade Gamla Ullevi.

Inledningsvis hotade man genom Pontus Wernbloom som bollmottagare och Christian Kouakou som djupledslöpare.

I stället för att få hål på motståndet kunde dock Kalmar ta ledningen – och det var en Göteborg-spelare som satte dem i förarsätet.

Kouakou mötte en defensiv hörna utan att vara i duell med någon. Ändå nickade han bollen i eget mål till 0-1.

Kalmar utökade

Resultatet stod sig halvleken ut och tjugo minuter in i andra drev Isak Magnusson bollen framåt från offensiv mittcirkel.

Några sekunder senare kom han in i skottsektorn och tryckte av ett välriktat skott som innebar 2-0 till Kalmar.

På tilläggstid satte Wernbloom reduceringen via en nick, men närmare än en reducering till kom inte ”Blåvitt”.

Tabelljumbon Kalmar tar därmed en tung trepoängare, medan ”Blåvitt” är kvar på trettonde plats.