Göteborg missade chansen att rycka i guldstriden

Göteborg hade ett drömläge att rycka i guldstriden.

Men Kif Örebro fick med sig en poäng hem efter mål av Cali Farquharson.

– Sjukt tråkigt. En oavgjord match känns som en förlust, säger Göteborgs Julia Roddar till SVT Sport.

FC Rosengård tappade poäng borta mot Vittsjö. Matchen slutade 1-1. Det gjorde att Göteborg fick ett drömläge att rycka i guldstriden.

När Pauline Hammarlund gjorde 1-0 till Göteborg i den 29:e minuten såg det väldigt bra ut för hemmalaget.

Göteborg skapade flera målchanser, men hade svårt att utöka. I minut 79 kom i stället ett tungt mål.

Skiljer fyra poäng

Cali Farquharson nickade in 1-1.

Ett mål som givetvis var positivt för Rosengård. Det gör att det fortfarande skiljer fyra poäng mellan Göteborg och Rosengård i damallsvenskan. Det återstår tre omgångar, nio poäng, att spela.