Göteborgs Pauline Hammarlund får vänta på sitt första mål den här säsongen. Foto: BILDBYRÅN

Dubbla ribbträffar när Göteborg kryssade

Det har varit en frustrerande säsongsstart för Göteborgs anfallsstjärna Pauline Hammarlund.

Förlust mot gamla klubben Piteå i premiären – dubbla ribbträffar och ett underkänt mål i dag.

Matchen mot Örebro blev mållös trots ett kraftigt spelmässigt övertag.

16–5 i avslut, 14–2 i hörnor, och 2–0 i ribbträffar. Statistiken visar klart och tydligt Göteborgs överlägsenhet i mötet med Örebro. Allra vassast var nyförvärvet från Piteå, anfallaren Pauline Hammarlund, som hotade flera gånger om.

Först träffade hon ribban med en sylvass frispark i den 37:e minuten. Sedan dunkade hon en ny boll i ribban i början av den andra halvleken. Därefter hade hon en boll i mål med knappa halvtimmen kvar men det blev korrekt bortdömt för offside. Och det var bara ett axplock av landslagsanfallarens möjligheter i matchen.

Men Hammarlund, trea i skytteligan med 16 fullträffar i fjol, får vänta ett tag till på att spräcka sin målnolla. Matchen blev mållös och nästa chans för stjärnan blir i mötet med nykomlingen Kvarnsveden – som i dag tog en historisk första seger – på bortaplan nästa helg.