Blåvitt tappade ledningen – efter straffdrama

IFK Göteborg hade 2-0.

Då stod Örebro för två straffmål – varav den sista på matchens sista spark i den 97:e minuten.

– Det kändes som att vi hade tre poäng, säger Göteborgs assisterande tränare Torbjörn Nilsson till SVT Sport.

Blåvitts nya huvudtränare Alf Westerberg och assisterande Torbjörn Nilsson såg ut att få en succéstart i sin första match sedan Jörgen Lennartsson fick sparken.

Kvitterade i 97:e

Sören Rieks och Mikael Boman hade nickat in var sitt mål i inledningen av den andra halvleken. Men mot slutet vaknade Örebro som tilldömdes två straffar de sista tio minuterna. Den första var tydlig, varpå Emil Salomonsson fick sitt andra gula kort i matchen efter att ha fått bollen på armen.

Sedan, på matchens sista spark i 97:e minuten kvitterade Maic Sema till 2-2 efter en omdiskuterad situation där hemmaspelarna ville ha det till hands på Örebrospelaren innan han fälldes. Efteråt var inte minst Göteborgs målvakt Pontus Dahlberg förbannad på huvuddomaren Kaspar Sjöberg.

”Sånt som händer”

För Göteborg blev det andra raka poängtappet mot Örebro som man föll mot förra helgen med 2-4.

– Det kändes som att vi hade tre poäng. Sen får vi två straffar emot oss. Det är sånt som händer i fotbollen, tyvärr. Men det var surt, säger Torbjörn Nilsson till SVT Sport.