Göteborg spelade bort Vittsjö från guldet

Lilla Vittsjös chanser att ta ett sensationellt SM-guld försvann helt på Valhalla IP. Göteborgs FC vann toppmötet med 2–1 (2–0) och är det enda laget som nu kan komma ikapp serieledande Rosengård i toppen.

Men landslagsmittfältaren Elin Rubensson klev av tidigt, skadad.

Båda lagen var piskade att vinna för att kunna nå ikapp Rosengård, som vann på lördagen. Oavgjort hade förstört chanserna för båda lagen, men eftersom Göteborg fick mycket att stämma i offensiven var det aldrig riktigt nära att bli oavgjort.

Vittsjös reducering kom för sent, på hörna i 88:e minuten.

Vittsjö anförda Michelle De Jongh spelade inte dåligt, men Göteborg fick matchen dit man ville efter de tidiga målen. Chanser fanns, speciellt i början på andra halvlek där både Clara Markstedt och Michelle De Jongh träffade ribban.

1–0 kom efter en kvart då Taylor Leach hittade skyttedrottningen Rebecka Blomqvist med en djupledsboll. Blomqvist kom fri och sköt snyggt ledningsmålet via stolpen.

2–0 kom några minuter senare då Emma Koivisto passade Filippa Curmark som sköt i mål från långt håll. Vittsjös reducering till 2–1 nickade Alexandra Benediktsson in på hörna.

Elin Rubensson. Foto: Bildbyrån

Matchen var tät och tuff, och Vittsjö påhejat av en stor bortaklack, kämpade hela vägen. Men Göteborg var det bättre laget i första halvlek och det räckte.

Kampen om Champions League-biljetten (Sverige har två platser) fortsätter dock med tre matcher kvar att spela har nu Vittsjö två poäng upp till Göteborg och

Göteborg var det bättre laget i den täta och ibland tuffa matchen, men när landslagsmittfältaren Elin Rubensson tvingades kliva av efter en huvudskada, tappade laget övertaget på mittfältet. Själv avböjde Rubensson att förklara läget, men Göteborgs pressansvarige Tore Lund förklarade att man misstänkte en huvudskada och att landslagsspelaren skulle undersökas senare i kväll.

I morgon är det landslagssamling inför kommande EM-kval.