Andreas Granqvist tokhyllas efter insatsen mot Italien. Foto: Bildbyrån

Granqvist jämförs med Ramos

Uppdaterad
Publicerad

Det mesta i italiensk press idag handlar förstås om besvikelse över att deras kära landslag missar VM men det finns även en del hyllningar av svenska motståndet.  Och det är Andreas Granqvist som får mest beröm.

Andreas Granqvist får 7,5 i betyg av italienska sporttidningen La Gazzetta dello Sport, som motiverar: ”Det otroliga är att Italien, eller det som återstår av Italien, transformerade denna ”långsamme” Granqvist till någon form av skandinavisk Sergio Ramos. Motade allt. Räddade matchen”.

Även i grannlandet Frankrike ger man matchen stort utrymme. Där är fokus på Italen men i tidningen L’Equipe tycker man att italienarna föll lite på eget grepp.

”Sverige såg i går, emellanåt, ut att vara italienare utklädda i gult; outtröttliga i defensiven, robusta i duellerna och disciplinerade varenda sekund”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet