Guidetti gjorde 3–0-målet – välbehövligt inte minst med tanke på den tuffa tid han haft i klubblaget Alaves.  Foto: Bildbyrån

”Jag har alltid blött för det här emblemet”

Uppdaterad
Publicerad

Ramsorna om John Guidetti ekade under matchen.
Och när han kom in bjöd han tillbaka.
– De vet att jag älskar det här landet och den här staden och det är otroligt kul att man fortfarande är uppskattad, säger Guidetti till SVT Sport efter 3–0-målet mot Färöarna.

Han har haft en tuff period bakom sig och det blev inte bättre i fråga om speltid när landslagssamlingen startade. Bänkad hela matchen mot Rumänien och han fick heller inte starta när Janne Andersson gjorde tio förändringar till startelvan mot Färöarna.

– Jag visste att det skulle vara så. Jag är glad över den speltiden jag fick, säger Guidetti som byttes in i 65:e minuten. 

Ändå handlade det på läktarplats mycket om Guidetti, som vuxit ut till något av en publikfavorit för den blågula klacken. Han tror själv det beror på att han ständigt gjort allt för landslaget. 

– Jag tror att alla – oavsett om de tycker mindre eller mer bra om mig – vet att jag alltid har blött för det här emblemet och att jag alltid har stått upp och försökt göra mitt absolut bästa för den här flaggan.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här vinner Sverige sista kvalmatchen Foto: Bildbyrån

– Ur den aspekten är det svårt att kritisera mig, att jag inte gjort allt för mitt land, för det tycker jag ingen säga att jag inte gör. 

Och när han väl fick speltid gav han publiken det de ville ha. Guidetti gjorde 3–0-målet – välbehövligt inte minst med tanke på den tuffa tid han haft i klubblaget Alaves. 

– Det är så fotbollen är. Det vänds på en femöring. Det är en hörna, en nick, ett mål senare… förstår du?  Var jag samma fotbollsspelare för 25 minuter sen? Förmodligen. Men känns det bättre nu? Klart det gör, säger Guidetti i mixade zonen efter matchen och fortsätter:

– Det är det som är så underbart med den här sporten. Jag tycker det har seglat motvind nu ett tag så det är dags att vinden vänder. Sen gnuggar vi säkert bänk mot Eibar på lördag. Men man får njuta nu och pussa familjen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer