Guidetti: ”Jag skulle inte byta liv med Neymar”

Uppdaterad
Publicerad

Trots ett gäng säsonger med sporadisk speltid och utan en fast plats i landslagets startelva så är John Guidetti till freds med sin karriär hittills.

Inte ens byte med en världens skickligaste och bäst betalda spelare, Neymar, lockar den svenska anfallaren.

– Neymar är 92:a precis som jag, spelar i PSG. Jag skulle aldrig byta liv med Neymar, säger Guidetti till SVT Sport.

Efter en underlig säsong men utlåning till 2. Bundesliga och coronauppehåll är John Guidetti tillbaka i Stockholm. Anfallaren är i hårdträning inför nästa säsong när SVT Sport får chansen att träffa honom på Östermalms IP.

”Tacksam och stolt”

Vid 20-års ålder gjorde Guidetti 20 mål för Feyernoord och för många såg världen ut att ligga för hans glödheta fötter. Men efter en knepig nervskada så spelade inte anfallaren A-lagsfotboll på drygt tre år. Trots en potential som aldrig riktig uppfylldes så är John Guidetti tillfreds med sin situation.

– Det är mycket runt omkring som har påverkat, skadan har kommit vid fel tillfälle och så vidare. Men om jag är tacksam och stolt över det jag har åstadkommit? 100 procent, säger John Guidetti till SVT Sport.

Skulle inte byta med Neymar

En annan anfallare född 1992 är Neymar. Brasilianaren är storstjärna i landslaget och i Paris Saint Germain, har bland de högsta lönerna inom idrotten och generellt sedd som en av världens bästa spelare. Allt detta till trots så skulle John Guidetti är aldrig byta plats med brassestjärnan.

– Neymar är 92:a precis som jag, spelar i PSG. Jag skulle aldrig byta liv med Neymar. Jag har de finaste vännerna, den finaste familjen, finaste livet. Jag älskar mitt liv, jag skulle inte vilja byta det mot någon, säger Guidetti till SVT Sport.

KLIPP: SVT Sport möter John Guidetti i en exklusiv intervju

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.