John Guidetti, med nummer 9, kramas om efter sitt mål Foto: TT

Guidetti målskytt igen

Uppdaterad
Publicerad

John Guidettis målform håller i sig. I förlustmatchen i helgen gjorde han Hannovers enda mål och i mötet med Dynamo Dresden slog svensken till på nytt, när han gjorde 2-0 i den 17:e minuten.

John Guidetti har inte haft någon given startplats i Hannover i den tyska andraligan. Men den senaste tiden har han stärkt sina aktier, då anfallaren har hittat nätet vid upprepade tillfällen.

I mötet med Dresden slog Guidetti till med sitt tredje mål på nio matcher i Hannovertröjan, när han höll sig framme i straffområdet. Julian Korb uppfattade svensken, som var obevakad. Guidetti, som i vintras blev utlånad till Hannover från spanska laget Deportivo Alavés, placerade in 2-0 med vänsterfoten mot tabelljumbon.

Dynamo Dresden, med svenskarna Alexander Jeremejeff och Linus Wahlqvist i laget, spelade sin första ligamatchen i söndags, sedan coronapandemin stängde ner den tyska andraligan i mars månad. Efter att flera spelare testats positivt för corona försattes hela laget i karantän och fick skjuta upp återstarten.

I den 75 minuten blev Guidetti utbytt. Matchen slutade med seger för Hannover med 3-0.

2. Bundesliga

Hannover 96 logo

Hannover 96

3 - 0

Dynamo Dresden logo

Dynamo Dresden

HDI-Arena, Hannover
Publik: 0
Domare: Manuel Gräfe

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.