Zlatan kammade hem sin tionde guldboll på Fotbollsgalan.

Zlatan fick Guldbollen för tionde gången

Uppdaterad
Publicerad

Guldbollen gick för tionde gången till Zlatan Ibrahimovic. Han hade tidigare under måndagskvällen fått ta emot utmärkelsen som Årets forward. Och landslagkarriären kan mycket väl fortsätta även om Sverige förlorar playoffet mot Danmark. Och så var det knatten som satte press på Zlatan...

Paris SG-spelaren fick motta priset av den förre storspelaren, portugisen Luis Figos hand.

– Jag lovade förra året att komma hit och ta min tionde guldboll men jag vet inte om jag kan lova er en elfte. Det får mig att tänka på när jag spelade med Malmös juniorlag och kände att jag var tvungen att vara tio gånger bättre än de andra. Det känns som att jag har lyckats för länge sedan. Ett stort tack till alla er som följt mig sen dag ett, säger Zlatan om priset.

Vid presskonferensen strax efteråt berättade Zlatan mer utförligt om kvällen.

– Det var en stor ära att få ta emot priset av honom. Jag spelade med honom ett tag och han var magisk, säger Ibrahimovic om att få ta emot priset av Luis Figo.

Ett rörande ögonblick var när Zlatan fick ta emot priset som Årets anfallare av knattarna Frank och Melwin, som också är stora beundrare av Paris SG-anfallaren.

Zlatan: ”Han satte lite press på mig där”

– Det kändes bra. Det är en annan glädje när barn är med. Jag ser dem och ser framtiden. Det var glädje och kul, säger Zlatan som fick en uppmaning av Melwin: ”Sumpa inte det här nu”, en klackspark inför playoffmötet med Danmark på lördag (Friends) och tisdag (Parken).

– Han satte lite press på mig där och jag tar med mig den, ler Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic ser inte att landslagskarriären tar slut om Sverige skulle missa EM.

– Inte som det ser ut nu. Jag känner att jag är med och fortfarande kan prestera. Playoffmatcherna har ingenting med hur framtiden kommer att se ut, säger Zlatan.

Priset delades ut av Aftonbladet och SvFF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.