Guldstriden lever efter Rosengårds poängtapp

Rosengård hade chansen att rycka i tabelltoppen.

Men det satte Kristianstad stopp för.

Lagen delade på poängen i Skånederbyt som slutade 1-1.

–  Tråkigt. Vi skapade fler chanser men de är heta på fasta situationer och vi släpper till ett mål där. Det är synd för vi är bättre än dem större delar av matchen, säger Rosengårds Olivia Schough till SVT Sport.

Kvitteringen som grusade Rosengårds chanser att koppla ett rejält grepp om SM-pokalen kom i den 68:e minuten. Ett långt inkast in i straffområdet nådde Mia Carlsson på den främre stolpen.

Trots tuff bevakning och ryggen mot mål lyckades Carlsson få träff med pannan och nickade in 1-1 i den bortre burgaveln.

– Det var en otroligt tuff match i dag. På ett sätt är det skönt att få med sig en poäng men andra halvlek är vidöppen och vem som helst kan göra segermålet, säger Mia Carlsson.

”Måste sätta chanseran om guldet ska hem”

Det blev matchens sista mål och precis som topplaget Häcken i går fick Rosengård nöjda sig med en poäng. Därmed toppar fortsatt Rosengård tabellen, sex poäng före just Häcken.

– Vi har hållit en hög nivå hela säsongen, vi får med oss en poäng mot ett starkt Kristianstad men det är klart att vi måste sätta våra chanser om guldet ska hem, säger Schough.

Den andra halvleken började annars lovande för Rosengård. I den 49:e minuten tog man ledningen genom Sanne Troelsgaard efter passivt försvarsspel av Kristianstads Amanda Edgren.

Cankovic ut på bår

Ett långt inlägg seglade över Edgrens huvud och hamnade bakom hos en fri Troelsgaard som tog emot bollen och satte 1-0 i det bortre hörnet.

Värre blev det en kvart senare när Jelena Cankovic skadade sig och fick bäras ut på bår. Eter en löpning mot en Kristianstadspelare föll Cankovic till marken och tog sig för vänster fot. På tv-bilderna såg det ut som att det högg till i hälsenan.

– Det är klart att det aldrig är roligt med skador. Hon är också en tongivande spelare och det är klart att det betyder mycket när hon inte är på planen, säger Schough.

I skrivande stund är det oklart vad det är för typ av skada.