Foto: Bildbyrån

Gyllene Tider och Linnea Henriksson gör VM-låten

Uppdaterad
Publicerad

Den nya VM-låten ”Bäst när det gäller” kommer att framföras av Gyllene Tider och Linnea Henriksson.

– Att skriva den officiella låten är förstås en gigantisk utmaning som man inte kan tacka nej till. Hela Sverige, ja hela världen, är engagerade i fotbolls-VM så vi i GT blev enormt stolta när vi blev tillfrågade, säger Per Gessle till Fotbollförbundets hemsida.

Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare, Håkan Sjöstrand, berättar att det funnits stort intresse för att skriva VM-låten men att han är nöjd med valet.

Herrlandslaget i fotboll

– För mig är Gyllene Tider synonymt med sommar, glädje och hits som förenar generationer. Nu krävs bara att vi presterar på planen också för att det ska bli en magisk VM-sommar.

Per Gessle berättar att han haft titeln till låten klar ett tag och att han ser fram emot att samarbeta med Linnea Henriksson.

– Det blev dels en liten historia om ett par som är bäst när det gäller men också en text fylld av fotbollsreferenser som de flesta känner igen. Linnea Henriksson var med oss på vår senaste turné för några år sedan och vi blev superglada att hon vill vara med på den här resan också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet