• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Viktor Gyökeres. Foto: TT

Gyökeres hoppas få chansen: ”Jag är redo”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isak är skadad och missar matcherna mot Serbien och Slovenien.

Det öppnar för Viktor Gyökeres.

– Man vill alltid spela så jag är redo, men det är inte jag som tar ut laget så jag får se till att göra det bra på träningarna, säger Gyökeres till SVT Sport.

Viktor Gyökeres är inne på sin tredje säsong i Championship-klubben Coventry och precis som i fjol är han en viktig pjäs i bottenlagets anfall. I fjol hittade han nätet vid inte mindre än 17 tillfällen men i år har det inte gått riktigt lika bra till en början. 24-åringen har startat i sex av säsongens sju ligamatcher och gjort två mål så här långt.

– Säsongsstarten har varit lite konstig. Vi har fått en del matcher inställda på grund av att vår gräsplan inte varit redo för spel, men den är klar nu så det är bara att blicka framåt, säger Gyökeres.

I landslaget har det inte blivit lika många minuter även om han fick in hoppa in i både mot Norge och Serbien i juni.

– Det var kul att vara med den samlingen och få speltid, jag njöt bara när jag fick chansen att spela så det var kul, säger Gyökeres.

Vad tror du om dina möjligheter att få starta på lördag?

– Man vill alltid spela så jag är redo, men det är inte jag som tar ut laget så jag får se till att göra det bra på träningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.