Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Erik Friberg blev matchvinnare när Häcken besegrade AFC Eskilstuna på Bravida Arena. Foto: Bildbyrån.

Friberg tände Häckens Europa-hopp

Erik Friberg såg under söndagen till att Häckens hopp om Europa-spel nästa år lever vidare i höst.

Han spelade i första halvlek fram Paulinho till 1-0 och gjorde i andra halvlek 2-0 i 3-0-segern mot AFC Eskilstuna på Bravida Arena.

– Jag är väldigt glad över att vi vinner. Jag önskade förstås att vi hade kunnat göra lite fler mål, men det är en klart godkänd insats, säger Häcken-tränaren Mikael Stahre till C More.

Häcken hade inför matchen bara en poäng på de tre senaste matcherna. Det märktes inte i eftermiddagens match. Häcken inledde med mycket boll, men hade till en början förvånansvärt svårt att komma till avslut. Det dröjde hela tolv minuter innan Kari Arkivou avlossade lagets första skott mot mål.

Men bristen på målchanser var bara en tillfällighet. Den ovane matchvinnaren Erik Friberg klev i den 25:e minuten fram med en känslig chipp över backlinjen till Paulinho, som var kylig och gjorde sitt sjunde mål för säsongen till 1-0.

Buya Turays röda kort fällde AFC

AFC Eskilstuna skapade inte särskilt mycket framåt och kom i den 39:e minuten ännu längre ifrån det, när betydelsefulle anfallaren Muhamed Buya Turay armbågade Rasmus Lindgren i ansiktet och drog på sig ett rött kort. Det gav Häcken en lugn promenad till segern.

Friberg punkterade nämligen i inledningen av andra halvlek matchen med ett välplacerat avslut utifrån till 2-0. Matchen var över, segern klar för hemmalaget. Häcken vann till slut med 3-0 och klättrade upp på fjärdeplats med nytt hopp om att säkra Europa-spel till nästa år.

– Vi har gjort en godkänd säsong och är med i övre skiktet. Vi har gjort en perfekt säsong utifrån att vi haft mycket stök med icke rytmiska perioden. Vi vill dock alltid ha mer, säger Stahre till C More.