Paulinho tvåmålsskytt i Häckens kross

Uppdaterad
Publicerad

Häcken besegrade Djurgården med 5-0 hemma på Bravida Arena. Paulino och Nasiru Mohammed gjorde två mål vardera i krossen.

– Jag är väldigt glad, säger Paulinho till C More efter matchen.

Häcken började bäst och skapade de hetaste chanserna, men det dröjde fram till den 40:e minuten innan utdelningen kom. Nasiru Mohammed gjorde 1-0 till hemmalaget efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

Kort därefter fick Häcken en straff efter att Alexander Jeremejeff gått omkull i straffområdet efter en situation med Erik Johansson. Domare Ekenberg pekade på straffpunkten, trots protester från Djurgårdsspelarna. Straffen rullade Paulinho in till vänster om Andreas Isaksson.

Paulinho drygade ut

I den andra halvleken fortsatte Häcken imponera och Paulinho kunde skicka in sitt andra mål för eftermiddagen, och tolfte för säsongen. Därmed rycker han i skytteligan.

– Jag är väldigt glad efter segern. Jag försöker göra mål i varje match och jag vet inte hur många mål jag kommer göra den här säsongen, säger Paulinho till C More efter matchen.

Nasiru Mohammed blev även han tvåmålsskytt i den 64:e minuten.

Det avslutande målet gjordes av Johan Hammar som gjorde sitt första allsvenska mål i karriären.

Djurgården låste in sig i omklädningsrummet efter krossen.

Segern innebär att Häcken avancerar upp till en sjundeplats i tabellen, medan Djurgården ligger kvar på en femteplats.

Allsvenskan

BK Häcken logo

BK Häcken

5 - 0

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

Bravida Arena, Göteborg
Publik: 3384
Domare: Andreas Ekberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.