Djurdjics galna minut gav Hammarby-poäng

Uppdaterad
Publicerad

Underläge 0-1.

Då tog Nikola Djurdjic vara på två Häcken-tabbar – och gjorde lika många mål inom loppet av 59 sekunder.

– Det var en ketchupeffekt, säger Hammarby-anfallaren efter 2-2 borta mot Hisinge-laget.

Häcken fick en smakstart på matchen när Paulinho spelades in till höger i Hammarbys straffområde. Brassen drog till stenhårt på kraft via ribban och in för 1-0 och en chockad Johan Wiland hann inte reagera.

Hisinge-laget fortsatte att skölja över Hammarby och radade upp jättelägen att utöka sin ledning. Men i stället för att göra fler mål bjöd Häcken i stället gästerna tillbaka in i matchen.

Vid en hörna halvtimmen in i matchen tappade Häcken-målvakten Peter Abrahamsson bollen så att en omarkerad Nikola Djurdjic på bortre stolpen fick öppet mål för 1-1.

På efterföljande avspark spelades bollen ner till Emil Wahlström som bestämde sig för att dribbla som siste man. Djurdjic snodde bollen för ett friläge och placerade in 2-1 – hans andra mål inom 59 sekunder. Även hans två första mål för nya klubben.

– Det var en ketchupeffekt, målen bara kommer till slut. Det var väldigt viktigt för mig. Jag är nöjd med mina insatser men jag behövde mål. Det var därför jag kom hit, säger Djurdjic till C More.

”Ganska billigt”

Moestafa El Kabir såg till att lätta sina två lagkamraters samveten i inledningen av andra halvlek när han serverades snett inåt bakåt av Nasiru Mohammed och tryckte in 2-2 vid bortre stolpen.

Paulinho var också nära att bli matchhjälte när bollen efter stort kaos i Hammarbys straffområde föll till brassen som drog till. Men skottet träffade lagkamraten Viktor Lundberg – som var en av många spelare på liten yta framför mållinjen.

– Vi släpper in två mål ganska billigt. Det är lite otur med våra tabbar, men det är sånt som händer i fotbollen. Vi letar oss tillbaka och får vara nöjda med en poäng, säger El Kabir till C More.

För Hammarby var det första allsvenska matchen man inte vann i år. Men man leder alltjämt serien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.