Hammarby firade med seger för Kennedy

Kennedy Bakircioglus avskedsföreställning blev ett enda långt sjungande firande.

Hammarby vann med 1–0 över Häcken och återtog greppet om tredjeplatsen, och Europaplatsen.

– Jag hade önskat att jag hade gjort mål på frispark, säger Kennedy Bakircioglu efter matchen.

Allt handlade om Kennedy Bakircioglus och hans avsked. Tills det gick upp för både Hammarby och Häcken att Malmö FF vunnit sin match borta mot IFK Göteborg tidigare under eftermiddagen och att ett oavgjort resultat i Stockholm bara skulle gynna just Malmö.

Så det blev en fartfylld match inför ett fullsatt (31 000 åskådare) och sjungande Tele 2 arena.

Häckens Paulinho hade den första chansen, men Hammarby hade greppet och var det bättre laget.

Bara fem minuter efter paus kom 1–0. Högerbacken Björn Paulsen smög med upp i ett anfall och nickade stenhårt in bollen från långt håll.

Efter det öppnades spelet upp, och Hammarby utnyttjade det bäst, och kunde ha gjort ett par mål till i mitten av den andra halvleken.

Kennedy kom in

Och med 20 minuter kvar kom Kennedy Bakircioglu in för Hammarby och den sjungande hemmapubliken började sjunga ännu

Häcken gjorde ett desperat försök att komma ikapp. Men det var Hammarbys, och Kennedys kväll.

Kennedy fick också ett riktigt bra frisparksläge, och chansen att göra kvällen ännu mer oförglömlig. Men han sköt över.

– Jag hade önskat att jag hade gjort mål på frispark. Det hade varit jäkligt bra och ett fint avslut, säger Kennedy Bakircioglu när han mötte pressen efter matchen.

Efter matchen fortsatte festen med ett rejält avskedsfirande för Kennedy Bakircioglu.

– Det var underbart att spela i dag. Det finns mycket känslor, jag har så mycket att tacka alla för, sa Kennedy inför sin publik på Tele 2 efter matchen, under avskedsfirandet.