BK Häcken vann mot Sirius. Foto: Bildbyrån

Målkalas på Studenternas när Häcken vann

BK Häckens mittback Juhani Ojala hamnade lite oväntat i centrum när laget vann med 4–3 mot Sirius. Han gjorde ett mål, orsakade två straffar till Sirius och blev till slut utvisad.

Det blev en svängig första halvlek på Studenteras i Uppsala på lördagseftermiddagen. På sin andra målchans, redan i nionde minuten, gjorde Häckens anfallare Alexander Jeremejeff 0–1 på passning från Alexander Faltsetas.

Men Sirius kom direkt tillbaka och efter ett par bra chanser kunde Sam Lundholm göra 1–1 på straff sedan gästernas Juhani Ojala gått alldeles för hårt fram i straffområdet. Då hade det gått 15 minuter.

Två straffmål

Finländaren tog sedan revansch på sig själv när han nickade in 1–2 efter en hörna, och då hade det bara gått 28 minuter. Men sedan lugnade det ner sig lite.

– Det blev en tuff start, men annars spelade vi okej. Tyvärr ger vi bort två mål, tyckte Sirius assisterande tränare Mirza Jelinak i en intervju med C More i pausen.

Sirius fortsatte dock på samma sätt. Tidigt i den andra halvleken slarvade de på egen planhalva och det blev rörigt i straffområdet. Till sist petade Paulinho in 1–3, hans femte för säsongen. Och minuten senare snappade Alexander Faltsetas upp en dålig passning, bollen till Jeremejeff som frispelade Mervan Celik. Skottet gick rätt upp i nättaket till 1–4.

Sirius fick lite hopp när nickspecialisten Philip Haglund fick pannan på en boll efter hörna fram till 2–4. Med tio minuter kvar orsakade Juhani Ojala ännu en straff (hands) och Sam Lundholm kunde slå in 3–4 på samma sätt som sin första straff.