Häcken föll med totalt 3-5 mot Aberdeen och är utslaget ur Conference League. Foto: Bildbyrån

Elfsborg och Hammarby vidare – Häcken utslaget

Underläget 1-5 från bortamatchen i Aberdeen blev för svårt att vända för Häcken.

Trots seger med 2-0 i returen så var Häcken aldrig nära avancemang i Conference League.

Däremot är både Elfsborg och Hammarby vidare till tredje omgången efter segrar i Moldavien och Slovenien.

Hemma på Bravida Arena skulle Häcken ta ifatt fyra mål i returen i Conference League mot skotska Aberdeen.

Och efter 45 minuters spel var differensen fortfarande densamma – och skottarnas avancemang såg väldigt tryggt ut.

Men Häcken fick chansen.

Martin Olsson gjorde 1-0 i 51:a minuten – och jublade som om han hade avgjort matchen, för att tända sina lagkamrater.

Viss energi tändes – och i den 67:e minuten gjorde Leo Bengtsson 2-0 på straff. Efter att han själv blivit fälld av skotske målvakten Joe Lewis.

Men sedan blev det inte mycket mer än heta känslor, utvisning på Häckens Patrik Wålemark och några gula kort.

Aberdeen är vidare till tredje kvalrundan med totalt 5-3.

Elfsborg enkelt vidare

Däremot är Elfsborg, som vann med solklara 5-0 i returen borta mot moldaviska Milsami Orhei, enkelt vidare till tredje kvalrundan med totalt 9-0 över två matcher.

Matchen i Moldavien avgjordes tidigt, där Elfsborg gick fram till 3-0 redan efter 25 minuters spel.

Elfsborrg hade inga problem att hålla undan, och Marokhy Ndione gjorde hattrick i matchen. Övriga mål av Per Frick och Jack Cooper Love.

Elfsborg får nu möta antingen AEK Atén eller Velez Mostar i den tredje omgången av Conference League.

Även Hammarby vidare

Även Hammarby får kvala vidare i Europa Conference League, Europeiska fotbollsförbundet Uefas nystartade klubblagsturnering, efter 1–0 borta mot Maribor och totalt 4–1.

Hammarby tog ledningen i den femte minuten genom David Accam som frispelades av Darijan Bojanic och placerade in bollen vid den bortre stolpen.

Maribor var dock långt ifrån chanslöst i returen med bland annat två ribbträffar. I den andra halvleken var Hammarby stundtals tillbakapressat och ett hemmamål tycktes komma närmare och närmare.

Men förutom ribban stod Oliver Dovin i Hammarbymålet i vägen för en kvittering och 1–0 stod sig. I nästa omgång, som avgörs den 5:e och 12:e augusti, ställs Bajen mot serbiska Cukaricki.

MER FOTBOLL: Anthony Elanga fortsätter göra succé i Manchester United (29 juli 2021)