Håkan Ericson avslutade med sämsta matchen

Uppdaterad
Publicerad

Håkan Ericson, 57, avslutade sin tid som förbundskapten för U21 med den sämsta matchen för laget som deltog i årets U21-EM.

– Jag blev chockad efter 10-15 minuter när jag såg att vi inte hängde med, att det gick så långsamt och spelarna såg trötta ut, säger Ericson till SVT Sport.

Efter 0-3-förlusten mot Slovakien ville Håkan Ericson inte summera sin tid som ledare för U21-landslaget under sex år.

– Det ska vara fokus på laget och uttåget ur turneringen. Vi blev delvis pulveriserade av Slovakien och gör vår sämsta match på de här 2,5 åren (då jobbet med det här laget pågått) och det får jag fundera över och ta på mig. Det är tråkigt och jag är besviken, säger han till SVT Sport.

Roland Nilsson tar över U21-landslaget i höst.

Blev chockad när vi inte hängde med

– Vi hade en matchplan men räcker inte till defensivt. Jag blev chockad efter 10-15 minuter när jag såg att vi inte hängde med, att det gick så långsamt och spelarna såg trötta ut. Vi tog en massa felbeslut. Det var inte mycket som var bra utan det var Slovakien som dominerade och mot ett så bra lag kan det se så illa ut som det gjorde under långa stunder.

Ericsson samlade spelarna i en ring på planen efteråt och höll ett tal.

– Jag sa att vi får vara ödmjuka inför i dag och jag ville visa att jag ville stå upp som ledare och tala om att vi mötte ett lag som var bättre än oss på flera plan.

Kanal 5: Hade du velat stanna kvar?

– Jag vill inte prata om mig själv utan i dag är det fokus på laget. Jag kan prata om mig själv i morgon även om jag inte har några hemligheter att berätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.