Erling Håland gjorde två mål mot PSG. Foto: Bildbyrån

Håland slog till två gånger om – avgjorde med drömmål

Det norska stjärnskottet Erling Braut Håland stal showen från Neymar och blev stor hjälte för sitt Dortmund, som vann den första åttondelen mot PSG med 2-1.

19-åringen slog till två gånger om, där det avgörande målet var en riktig drömträff och var hans elfte mål på sina sju tävlingsmatcher i Dortmund. I och med det klev han upp i skytteligaledning.

– Jag bara njöt av stunden, det är dessa kvällar man lever för, säger Håland efter matchen.

Efter succéhösten i Salzburg, där Håland stod för åtta mål på sex matcher i Champions League växte norrmannen ut till en av Europas hetaste målskyttar. Det spelat har han tagit med sig till Dortmund, som han anslöt till i januari.

”Har mycket att förbättra”

I hemmamötet med PSG slog Håland först till i den 69:e minuten. Och bara två minuter efter att Neymar kvitterat fastställde Håland slutresultatet med sitt andra mål för matchen. En drömträff där han på två tillslag tog med sig bollen och avlossade ett otagbart skott.

Efteråt var det en lugn och samlad Håland.

– Jag måste fortsätta jobba och jag vet att jag har mycket att förbättra.

Niguez avgjorde mot Liverpool

I Madrid såg Atlético till att fortsätta med klubbens imponerade hemmaspel i utslagsmatcher i Champions League.

Trenden inför åttondelsfinalen mot Liverpool: I tio av elva utslagsmatcher hade Atlético Madrid hållit nollan.

Efter: Elva av tolv.

1–0-segern kom efter en missriktad rensning av Virgil van Dijk – och sedan fortsatte bollen att studsa Atlético Madrids väg. Kokes hörna tog på Liverpools Fabinho och Saul Niguez hade inget större bekymmer med att stöta in segermålet bakom målvakten Alisson Becker redan i fjärde minuten.