Halmstad firar avancemanget till allsvenskan. Foto: Bildbyrån

Boman skickade Halmstad tillbaka till allsvenskan

Tre års väntan är över.

2017 åkte Halmstads BK ur allsvenskan. Nu är laget tillbaka i serien som laget tillhört i 54 säsonger. Och den stora hjälten heter Mikael Boman, som sköt två mål och spelade fram till det tredje då laget besegrade Sundsvall borta med 6-0 (3-0).

– Det är helt fantastiskt, säger Boman.

Ingen kan anklaga Gif Sundsvall för att inte försöka både sätta käppar i hjulen och kasta grus i Halmstads maskineri. Men, några halvchanser var allt man lyckades få fram innan Halmstad inledde sin målexplosion.

Efter 13 minuter skickade Mikael Boman Halmstad ett steg närmare allsvenskan då han satte 1-0 på passning från Andreas Johansson. Tolv minuter senare höll sig Boman framme igen då han dundrade upp 2-0 upp i Andreas Anderssons högra kryss. Den här gången var det Emil Tot Wikström som serverade.

Bortdömt mål för Sundsvall

3-0 lät inte vänta på sig. Samuel Kroon tog emot en boll från Mikael Boman och gjorde inget misstag.

I mitten av den andra halvleken hade Sundsvall ett par bra chanser att göra matchen spännande. Pontus Engblom nickade tätt utanför och strax efteråt fick laget ett mål snöpligt bortdömt för offside. Snöpligt för att det hade blivit mål ändå om den offsidestående inte touchat bollen på väg in i mål.

”Jäkligt starkt av oss”

Efter 74 minuter pricksköt Emil Tot Wikström 4-0 och avgjorde slutgiltigt matchen. Han passade på att göra ett liknande mål tio minuter senare. Alhassan Kamara såg till att slutresultatet blev 6-0 på stopptid.

– Det är helt fantastiskt. Vi var inne i en väldigt bra period med sex raka segrar, så det var lite surt att vi fick ett två veckors uppehåll inför matchen. Så går vi ut hit, på förhand en av de tuffaste bortamatcherna för säsongen, och vinner med 6-0. Vad ska man säga? Jäkligt starkt av oss, säger Mikael Boman.