Enligt Halmstads ordförande har Mohammed Ali Khan polisanmält hot mot hans familj. Foto: Bildbyrån

Halmstads ordförande: ”Djupt olyckligt”

Uppdaterad
Publicerad

Mohammed Ali Kahn säger till SVT Sport att han har mottagit hot efter självmålet mot AIK. Nu är han på väg till en plats där han är trygg, säger HBK:s ordförande Tony Karlsson. ”Det vi kan göra är att finnas där”, säger Karlsson till SVT Sport.

– Det är folk som har ringt och sagt att jag inte går säker, varken jag eller min familj, säger Ali Kahn till SVT Sport.

Karlsson informerade sig om händelsen sent på kvällen.

– Det är naturligtvis djupt olyckligt om en av våra spelare har blivit hotad. Mohammed har som jag förstår det mottagit hot nu vid ett par tillfällen under kvällen, säger Tony Karlsson till SVT Sport.

Karlsson säger också att Ali Kahn har polisanmält hoten.

– Nu är det polisen som får hantera frågan. Det vi kan göra är att finnas där, säger han.

Vad gör ni när någonting sådant här händer?

– Det första vi gör är att se till att vi har fakta, och att vi kommer i kontakt med den som är berörd. I det här fallet är Mohammed på väg till en plats där han känner sig trygg. Då är det bara för oss att fråga vad vi kan göra, säger Karlsson.

”Tung period”

Ali Kahns självmål på stopptid tidigare på dagen ledde till en 0–1-förlust mot AIK och gjorde att Falkenbergs seger mot Åtvidaberg senare på söndagen defintivt kunde skicka Halmstad ur allsvenskan.

– Vi har haft en tung period ganska länge nu och det här är inte första gången som vi har en liknande situation, säger Karlsson.

– Det var inte på grund av det självmålet som vi åkte ur allsvenskan. Det har spelats många matcher under säsongen, och det är på grund av dem som vi åker ur, säger han.

Han tror inte att målet i sig är svårt att hantera för Ali Kahn.

”Kunde förstöra en karriär”

– Det enda vi kan göra är att visa att vi finns där. Genom gester och omfamningar förklara att vi finns här. Sedan har vi ju en utbildad ledarstab som har varit med Mohammed under eftermiddagen.

– Man kan vända på det och säga att Mohammed är en vuxen människa som har varit med länge. Den delen tror jag att Mohammed klarar av. Det är kanske tur att det inte var en av våra 17- 18-åriga spelare som det här hände. Det hade kunnat förstöra en karriär. För Mohammed kommer det säkert att gå över fort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.