Hamad bakom Hammarbys tredje raka

Det mesta gick Hammarbys väg i Stockholmsderbyt mot Brommapojkarna.

Jiloan Hamad låg bakom tre av målen när ”Bajen” vann med hela 4–0 hemma på Tele2 Arena.

Därmed toppar laget den allsvenska tabellen efter tre raka segrar.

Hemmalaget öppnade bäst på Tele2 Arena och redan i den åttonde minuten fick Muamer Tanković ett jätteläge efter ett fint anfall längs högerkanten.

Miss den gången, men målet kom i stället i den 25:e minuten och regisserades av glödhete Jiloan Hamad. Stjärnan hittade ut till Neto Borges på vänsterkanten och brassen slog ett fint inlägg in i straffområdet som nickades in av Imad Khalili. Hans första tävlingsmål sedan 2016.

– Den hängde bra där. Borges har fin inläggsfot och jag försökte bara tajma så att jag kom före försvararen. Det blev perfekt, sade målskytten till C More.

”Vi kan bättre”

Tidigt i den andra halvleken ökade Hammarby på till 2–0 efter ett riktigt drömmål. Jiloan Hamad slog en utsökt passning mot den bortre delen av straffområdet, varpå Khalili stod för ett riktigt konstnummer när han plockade ner bollen med högerfoten och avslutade med vänstern.

BP-målvakten Nikola Petrić, som hade en svettig afton, fick sedan se sig rundad efter en timmes spel när Hamad skickade in sitt femte mål på tre matcher den här säsongen. Han vet fortfarande inte hur det känns att lämna en allsvensk match mållös under 2018.

I den 71:a minuten byttes prestigevärvningen Erkan Zengin in och gjorde debut för Hammarby till stora applåder. Han har inte fått spela efter pappersstrul med sin förra turkiska klubb.

Det blev till slut 4–0 efter att ett motlägg studsat, lite turligt, via framstörtande Pa Dibbas knä och in i mål.

– Vi kan bättre, men kontrollerade ändå matchen på ett bra sätt, säger Jiloan Hamad till C More.