Hammarby bröt negativa trenden

Hammarby har haft en tung inledning på säsongen.

Men efter fyra raka tävlingsmatcher utan seger – varav tre i allsvenskan – kom en efterlängtad trepoängare hemma mot Varberg, 1-0.

– Efter förra matchen pratade vi om att slå in lite bollar, och nu får vi resultat, det är gött, säger matchhjälten Gustav Ludwigson till Dplay.

Kryss mot Elfsborg. Förlust mot AIK och förlust mot Mjällby.

När Hammarby hemmabesegrade Varberg betydde det tre efterlängtade poäng, som trots speldominans satt långt inne.

Bajen lånade knappt ut bollen i den första halvleken. Efter en fullständig dominans kom, det som skulle bli matchavgörande, 1-0-målet i den 33:e minuten. Efter ett vänsterinlägg från Denis Widgren uppstod en gnutta missförstånd mellan Varbergs mittbackar. Bollen hamnade framför fötterna på Gustav Ludwigson, som stötte in bollen i mål.

I de två senaste tävlingsmatcherna har Hammarby tappat ledning i paus till förlust.

– Även om det inte var snyggt idag så tror jag det var viktigt att bara spela av det och få de här poängen in på kontot.

”Alla visar att vi vill spela i Allsvenskan”

Varbergs tränare, Joakim Persson, summerade den första halvleken på följande sätt:

– Vi behöver hålla i bollen i perioder och komma upp. Vi blir lite bajsnödiga och slarviga också. Så länge matchen lever efter 60 minuter kan det bli nervöst, det vet vi om.

Så rätt Persson fick. Klockan tickade upp på 60 minuter och i den 65:e minuten fick Varberg en jättechans att kvittera. Efter ett långt inkast hamnade bollen hos en ren Anton Liljenback, i höjd med straffpunkten. Skottet går dock utanför.

– Det blev lite skakigt i slutet kanske. Blev mer nervöst än vad det borde bli. Vi borde kunna stänga matchen tidigare, säger Ludwigson.

Även om Varberg inte skapar några riktigt farliga lägen blir det en nervös avslutning. Hammarbysegern innebär att man klättrar i tabellen och nykomlingen tappar mark i toppen av tabellen.

– Återigen krigar vi i 95 minuter och alla visar att vi vill spela i Allsvenskan det här året. Sen är det tungt att vi inte får några poäng med oss, säger Varbergs Jesper Modig till dplay.