Eskilstuna tog femte raka – debutanten slog till

Återstart av damallsvenskan.

Då slog Eskilstunas nyförvärv Mia Jalkerud till i debuten.

Hon bjöd på ett mål och en framspelning – när laget besegrade Hammaby med 2-0 på bortaplan.

Eskilstuna hade en lyckad dag när damallsvenskan drog igång igen efter uppehållet. De gästade Hammarby på Kanalplan och fick med sig en seger med 2-0 efter en fin insats av Mia Jalkerud, som gjorde sin debut.

– Vi har kommit ihop som lag. Det är ett sammansvetsat gäng från grunden och vi som kommit in har blivit väl mottagna, säger Jalkerud till Sportbladet.

– Det här laget har kapacitet att ligga topp fem.

Det tog fyra minuter – sedan presenterade hon sig. Jalkerud var på rätt plats vid rätt tillfälle när hon dundrade in bollen i mål efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Mardrömsstart för Hammarby.

I 17:e minuten var det dags igen. Och Jalkerud var inblandad även denna gång. Nyförvärvet serverade anfallsstjärnan Felicia Rogic som fick sitt första avslut räddat av Hammarbys Anna Tamminen för att sedan skjuta in returen. 2-0 för Eskilstuna.

Dubbelläge i andra

Hammarby kom in lite mer i matchen i andra halvlek och efter dryga halvtimmen kom ett dubbelläge. Nina Jakobsson fick först en chans och missade. Därefter fick Ellen Gibson en ny Bajen-chans – men utanför även den gången.

Bajen fortsatte sätta press på Eskilstuna och sent i den andra halvleken tog sig Emilia Larsson in i straffområdet. Hon hittade sedan fram till Jakobsson, som inte riktigt fick iväg något riktigt avslut. Hammarby lyckades inte spräcka målnollan.

Segern var Eskilstunas femte raka seger.

För Hammarby väntar BK Häcken på bortaplan den 28 augusti. Och Eskilstuna tar emot Piteå den 29 augusti.

Kryss parallellt

Samtidigt spelade Växjö mot Vittsjö under fredagen. Matchen slutade 0-0 efter en tam tillställning. Vittsjös Tove Almqvist, som gjorde damallsvensk comeback efter långtidsskada, gjorde ett mål som blev bortdömt.