Alexandra Lindberg målskytt i segermatchen mot Kvarnsveden. Foto: Bildbyrån

Hammarby lämnade botten – efter sen vändning

Hammarby har lämnat nedflyttningsplatsen.

Detta efter seger med 2-1 mot bottenkonkurrenten Kvarnsveden – efter en sen vändning sista tio minuterna.

Som så många gånger förut slog skyttedrottningen Tabitha Chawinga till när hon i början av andra halvlek gav gästerna ledningen efter att ha tagit hand om en djupledsboll och tagit sig förbi sin försvarare och placerat in bollen.

Kvarnsveden var med tre poäng på väg att rycka från bottenträsket – men då slog hemmalaget till två gånger om. Först kvitterade Alexandra Lindberg i 81:a minuten på nick via hörna – sedan gjorde inhopparen Astrid Larsson 2-1 fyra minuter senare.

Slutminuten blev dramatisk. Gästerna jagade kvittering och fick ett jätteläge att göra 2-2 i 94:e minuten. Då brände Marie Salander frisparkschansen från straffområdeslinjen – och istället tog sig Hammarby förbi Kvarnsveden i tabellen som nu är på platsen ovanför nedflyttning.