Foto: Bildbyrån

Tränareffekten uteblev – mardrömsminuter sänkte MFF

Uppdaterad
Publicerad

Tränarbytet hjälpte inte i första matchen.

Malmö FF föll borta mot serieledande Hammarby – efter fem mardrömsminuter i andra halvlek.

– Det känns förjävligt. Det brinner i en, säger MFF-tränaren Daniel Andersson till SVT Sport.

När Mattias Svanberg kastade sig fram och satte 2–1 på volley direkt efter halvtid såg det ut att vara något på gång.

Men Daniel Andersson, som tidigare i veckan lämnade sin roll som sportchef för att ersätta sparkade Magnus Pehrsson på tränare, fick inte den ”energieffekt” han sökte.

– Vi samlade upp oss till denna matchen, vi gör allt vi kan, men det spelar ingen roll utan vi sitter här med noll poäng, säger Daniel Andersson på den efterföljande presskonferensen.

Mardrömsminuterna som sänkte MFF

I 65:e minuten nickade Nikola Djurdjic in 2–2-kvitteringen. Tre minuter senare drog Lasse Nielsen på sig sitt andra gula kort när han klumpigt tacklade ner en grönvit bakifrån och drog på sig sitt andra gula kort.

Två minuter därefter var sortin ett faktum. Med en man mindre på planen lyckades inte Malmö FF stoppa allsvenskans skyttekung Pa Dibba som fintade bort en försvarare och kallt rullade in 3–2.

– Vi får en bra start på andra halvlek med målet. Det känns bra. Sen så får vi utvisningen, och så 2-2 och 3-2, säger MFF:s Oscar Lewicki och fortsätter:

– Det är jäkla surt alltså. Jag tycker vi gör en okej insats, vi spelar bra fotboll stundtals och står upp bra men det vill sig inte.

Djurdjic: ”Ingen slump – kommer fortsätta”

Helt annan känsla i Hammarby som kostade på sig lyxen att vila stjärnan och allsvenskans poängstarkaste spelare Jiloan Hamad – och ändå vände två underlägen. Segern innebär att de tagit 25 av 27 poäng så här långt.

– Vi låter oss inte störas av deras första eller andra mål. Vi vet att vi kommer göra mål. Det är fantastiskt att spela i det här laget. Den här mentaliteten – jag älskar den, säger Djurdjic till SVT Sport och fortsätter:

– Det här är ingen slump. Det här kommer fortsätta.

Hammarby leder serien med sex poäng till AIK som de möter i ett hett derby på söndag. Till regerande mästaren Malmö FF, som dessutom spelat en match mer, är det 14 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.