Hammarby nollat av Kalmar – Europaplatsen i fara

Uppdaterad
Publicerad

SM-guldet rann ur händerna på Hammarby. Nu är Europlatsen också på väg att göra det. En blek insats mot Kalmar räckte inte till mer än 0-0 hemma på Tele2 Arena. Inbytte Kennedy Bakircioglu var frustrerad efteråt.

– Känns som att de maskat en hel del hela matchen och det borde varit fyra-fem minuters tilläggstid, säger Kennedy Bakircioglu till C More efter matchen.

Hammarby skrek på straff när Viktor Agardius fick bollen på handen i straffområdet efter ett skott från Nikola Djurdjic. Men armarna utåt från domare Patrik Eriksson och hörna i stället.

Hammarbyspelarna blev förbannade, men närmare ett mål än ett skott över inifrån straffområdet från Jiloan Hamad kom inte ett ineffektivt Hammarby.

”Enligt regelboken straff”

– Det blir lite inkonsekvent. Man blåser ju friskpark utanför straffområdet kort efter. Enligt regelboken ska det vara straff, men jag är okej med beslutet, säger Hammarbys Stefan Billborn till C More.

– Nivån ska vara jämn. Hade jag vart hammarbyare hade jag nog tyckte att det skulle varit straff, säger Kalmars tränare Henrik Rydström till C More.

Allsvenskan

Hammarby IF logo

Hammarby IF

0 - 0

Kalmar FF logo

Kalmar FF

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 25473
Domare: Patrik Eriksson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.