Hammarbys David Accam driver bollen. Foto: TT

Hammarby släppte in Sirius – men höll undan

Hammarby var det bättre laget mot Sirius och vann med 3-2. Hammarby borde ha stängt matchen tidigare men ett sent Sirius-mål skapade nerv.

– Det ska inte bli så spännande, säger Hammarbys kapten Jeppe Andersen.

Han visade själv vägen med att göra 2-0-målet när andra segern bärgades i årets serie.

– Vi är aggressiva och pressar bra och skulle egentligen gjort fler mål men jag tycker att vi kan vara nöjda. Men det ska inte bli så spännande och det är lätta mål som de får. Jag vet inte riktigt vad som hände, säger Jeppe Andersen till Discovery +

I den 89:e minuten sprang Ekin Bulut i djupet och lyfte bollen kallt över Hammarbys utrusande målvakt David Ousted och reducerade till 3-2 och skapade nerv i slutminuterna. Dock utan att Sirius kunde skapa någon riktigt het chans innan domaren blåste av i 95:e minuten.

”Jag skulle inte ha firat”

– Jag skulle inte ha firat men det sitter i ryggmärgen, jag blir så glad varje gång jag gör mål, säger Bulut och tänker på att han tog tid från jakten på ett kvitteringsmål.

I början av andra halvlek trixade sig hammarbyspelarna fram med den studsande bollen och kaptenen Jeppe Andersson hittade målet för 2-0.

Efter att Jacob Ortmark reducerat till 2-1 för Sirius utnyttjade Akinkunmi Amoo ett slarv från mittbacken Joseph Colley, snodde åt sig bollen och satte fri 3-1 via stolpen och blev matchvinnare.

Astrit Selmani hade en stund senare en nick i stolpen vilket då kunde ha gett 4-1.

KLIPP: Oavgjort mellan Häcken och Blåvitt