Aron Johannsson, till vänster, i kamp med Bayern Münchens världsmästare Philipp Lahm i en Bundesligamatch 2016. Foto: TT.

Hammarby värvar dubbelt från Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby förstärker truppen – med två spelare. Den allsvenska fotbollsklubben har gjort klart med mittbacken Richard Magyar och amerikansk-isländske anfallaren Aron Johannsson.

Båda har skrivit på för tre år.

Richard Magyar spelade i Hammarby 2015-2017 och ser fram emot en återkomst i klubben.

”Det känns fantastiskt kul att komma tillbaka hit. Det finns ju bara ett Bajen och jag ser mycket fram emot att köra i gång med grabbarna och att få spela inför våra supportrar igen”, säger han till Hammarbys webbplats.

”Samma kategori som Hamad, Tankovic och Kacaniklic”

28-åringen kommer närmast från tyska SpVgg Greuther Fürth.

Aron Johannsson har tillbringat de fyra senaste åren i Werder Bremen, där hans kontrakt nyligen gick ut.

”Aron hör till samma kategori av spelare som Jiloan Hamad, Muamer Tankovic och Alexander Kacaniklic gjorde när de kom hit, spelare som av olika anledningar är i behov att få lite av en nystart i sina karriärer”, säger sportchefen Jesper Jansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.