Madelen Janogy och hennes lagkamater i Hammarby kommer att slå alla tiders publikrekord i damallsvenskan. Foto: TT

Hammarbys damer kommer slå publikrekordet i derbyt

Uppdaterad
Publicerad

Publikrekordet i damallsvenskan på 9413 kommer att slås när Hammarby tar emot AIK den 10 oktober. Redan har 10 348 biljetter sålts.

– Ännu en gång kommer Hammarby Fotboll och våra underbara supportrar att skriva in sig i svensk fotbolls historieböcker, säger vd Richard von Yxkull till den egna hemsidan.

2008 mötte Linköpings FC Umeå IK i en seriefinal i den sista damallsvenska omgången när SM-guldet stod på spel. Då letade sig 9 413 till Folkungavallen i Linköping. Det rekordet har stått sig sedan dess men den 10 oktober tar Hammarby över förstaplatsen.

Hammarbys damer håller normalt till på Hammarby IP på Södermalm men tar nu steget över Skanstullsbron in på stora Tele2 vid Gullmarsplan för att rymma publiken.

– Ska jag vara ärlig så är jag inte speciellt överraskad. Vi har ett kontor som jobbar dedikerat med det här och vi har helt fantastiska supportrar som gör extremt mycket. Vi har sett utvecklingen på Hammarby IP och det stödet vi har är helt unikt i hela Europa inom damfotbollen, säger sportchef Johan Lager.

SVT Sport sänder matchen klockan 15:00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.