Foto: Bildbyrån

Hammarbys mål – vill slå publikrekord

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby tar emot Djurgården på söndag i ett hett emotsett derby. Dagen till ära är matchen flyttad från Hammarby IP till Tele2 Arena i ett försök att sätta publikrekord i damallsvenskan.

–  Alla unga fotbollsspelare drömmer om att en dag få spela inför storpublik och vi vill att man ska ha den möjligheten i Hammarby oavsett om man spelar i våra pojk- eller flicklag, säger Markus Nilsson, vice vd  i Hammarby Fotboll i ett uttalande.

Det är ett derby mors dags-derbyt när Hammarby tar emot Djurgården på Tele2 Arena på söndag. Redan tidigt under säsongen togs beslutet att flytta matchen i ett försök att slå publikrekordet. Hammarby satsar på att sälja 15 000 biljetter till derbyt.

– Satsningen på mors dags-derbyt handlar om att sända signaler till hela fotbollssverige. Hammarby gör en rejäl satsning. Det är självklart så att vi måste bygga intresset även för vårt damlag för att över tid kunna öka våra intäkter och ta tabellplaceringar, säger Hammarbys vice vd Markus Nilsson i ett pressmeddelande.

Hammarby har seriens högsta publiksnitt på 1 994 – ett snitt som kan öka rejält om publikrekordet slås. Det nuvarande publikrekordet i damallsvenskan är nämligen på 9 413 åskådare och sattes mellan Linköping och Umeå i seriefinalen 2008.

Två jämna lag

Det är två jämna lag som möts i derbyt, Hammarby och Djurgården ligger efter fem omgångar åtta och nia i tabellen, på lika många poäng.

Innan derbyt ska dock Hammarby möta Linköping hemma medan Djurgården tar emot på Stockholms Stadion.

I skrivande stund är drygt 3300 biljetter sålda till derbyt. SVT sänder matchen från Tele2 Arena. Avsparkstid är 13.00 på söndag.

Damallsvenskans publikrekord

1) 9.413 Linköpings FC – Umeå IK 2008

2) 8.907 Umeå-Djurgården/Älvsjö 2004

3) 7.825 Limhamn/Bunkeflo – FC Rosengård 2017

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.