Kräftgången fortsätter för Hammarby – guldet långt borta

Hammarby förlorade hemma mot Elfsborg med 1-0. Förlusten var Hammarbys fjärde raka utan seger och att guldet nu är långt borta.

Hammarbys kräftgång i guldstriden fortsätter. Stockholmarna förlorade hemma mot Elfsborg på Tele 2 Arena med 1-0. Förlusten innebär att Hammarby nu har fyra raka utan seger.

Matchens enda mål kom efter en halvtimmes spel när Elfsborgs Fredrik Holst tryckte in bollen efter ett inlägg från Rami Kaib.

Kort därefter var Hammarby, med Jiloan Hamad på bänken, ytterst nära en kvittering när Imad Khalili mötte ett inlägg från Mats Solheim, men nicken strök precis utanför stolpen.

– Vi får inte in bollarna i mål. Vi skapar chanser, men får inte in den, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn till C More efter matchen.

Hammarby hade boll i mål

I andra halvlek pressade Hammarby på för en kvittering och i den 67:e minuten hade Hammarby en boll i mål, men målskytten Muamer Tankovic blev korrekt avvinkad för offside.

I den 77:e minuten hade Vladimir Rodic ett skott i stolpen efter en tilltrasslad situation, men närmare än så kom Hammarby inte.

Hammarby är alltjämt sju poäng efter serieledarna AIK, som har en match färre spelad och möter IFK Göteborg i morgon torsdag.

Segern för Elfsborg var boråsarnas andra raka och därmed är sex poäng före Brommapojkarna på kvalplats.