Hamrén försvarar Zlatan: ”Han stöttade spelarna”

Uppdaterad
Publicerad

Vuxenmobbning på hög nivå av Zlatan Ibrahimovic?

Inte om man ska tro förre förbundskaptenen Erik Hamrén.

– Att Zlatan kunde göra precis som han ville i landslaget stämmer absolut inte, säger han i ”Skavlan”.

Zlatan Ibrahimovic är Sveriges bäste fotbollsspelare genom tiderna och briljerar fortfarande i Milan, men det har diskuterats om huruvida hans mentalitet inte passade i landslaget.

Bland annat har en anonym landslagsledare beskrivit ”Ibras” beteende som ”vuxenmobbning på hög nivå”, även om spelare som Rasmus Elm och Oscar Lewicki tonat ner det hela.

Herrlandslaget i fotboll

Nu uttalar sig förre förbundskaptenen Erik Hamrén. I ”Skavlan” slår han tillbaka mot påståendet om att Ibrahimovic hade en lika fri roll utanför som på planen.

– De sakerna som kom fram i medierna stämmer inte. Att Zlatan kunde göra precis som han ville i landslaget stämmer absolut inte, säger Hamrén.

”Då slutade han”

Han resonerar även kring en viss sekvens efter matchen mot Italien i EM 2016. Då tog Éder fart i slutminuterna och tryckte in matchens enda mål, vilket blev psykologiskt blytungt för ”Blågult”.

– Det blev en diskussion efter matchen mellan Zlatan och Oscar Lewicki. Där fick jag till slut gå in och säga till Zlatan att nu räcker det, och då slutade han i det fallet, säger Hamrén och fortsätter:

– Zlatan var irriterad över att Italien gjort 1-0 i slutet och att Lewicki hade möjlighet att fälla spelaren som gjorde det. Hade vi vunnit eller tagit poäng hade vi haft en hyfsad chans att gå vidare.

”Stöttat spelarna”

Lewicki har tidigare berättat för Expressen att Ibrahimovic var irriterad över just den situationen och av just den anledningen.

– Det var lugnt för mig. Jag har varit med om värre. Det enda han skrek var ”Du skulle ha dödat honom, dödat honom”. Jag fattar att jag hade kunnat ta spelaren och ta en frispark, sa Lewicki i september.

Matchen efter, förlust mot Belgien, blev Ibrahimovics sista i landslaget där han är tidernas främste målskytt med 62 mål.

Hamrén berättar vidare:

– Det är mycket känslor och enormt mycket adrenalin i ett fotbollslag när allt står på sin spets, som mot Italien. Vad gäller Zlatan har jag bara positivt att säga om sådana här tillfällen, där han i stället har stöttat spelarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet