”Vi borde tagit oss direkt till EM”, säger förbundskaptenen. Foto: Bildbyrån

Hamrén: ”Känslan var irritation”

Uppdaterad
Publicerad

Erik Hamrén mötte pressen efter den avslutade segern i EM-kvalgruppen mot Moldavien och inför det stundande playoff som kommer avgöra Sveriges EM-öde. ”Vi borde tagit oss direkt till EM”, säger förbundskaptenen.

Sverige avslutade gruppspelet i EM-kvalet med två stabila segrar mot Liechtenstien och Moldavien, nu väntar ett playoff mot en annan grupptrea. Än så länge är läget oklart kring motstånd i playoff, men det kommer klarna i kväll då de sista matcher i EM-kvalet ska spelas.

– Det blir en spännande kväll, men jag har inte så mycket fokus på det, mitt fokus ligger på söndagens lottning, säger Erik Hamrén.

EM-kval fotboll

De två landskamperna i september mot Ryssland och Österrike gjorde att Sveriges chanser till en direktkvalificering minskade drastiskt och poängtappen där var också avgörande för att det blev en tredjeplats för svensk del.

– Känslan när jag vaknade i morse var irritation, då tänker jag på Rysslandsmatchen. Vi gör ingen bra prestation i första halvlek men i andra skapar vi tillräckligt med chanser för att göra mål, hade vi gjort det hade vi suttit här och varit i EM-klara. Känslan är att vi borde tagit oss direkt till EM, säger Hamrén.

”Vill inte diskutera min framtid”

Men nu väntar alltså ett playoff som ska avgöra om Sverige tar sig till EM i Frankrike, precis som i VM-kvalet senast då det blev förlust i dubbelmötet med Portugal. Trots förlusten där tror förbundskaptenen att erfarenheten av ett playoff är en fördel för Sverige.

– Det är ju så, om man har gjort någonting tidigare så har man en fördel av det, att man varit med i den situationen förut.

Skulle Sverige kvalificera sig för EM så förlängs Hamréns kontrakt automatiskt över slutspelet, skulle det däremot bli förlust i playoff så går Hamréns kontrakt ut vid årsskiftet. Men förbundskaptenen var inte särskilt pigg på att diskutera sin framtid.

– Vill inte diskutera min framtid, men går vi inte till EM så kommer ni få ett snabbt svar på den frågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet