Hanna Folkesson: ”Kul att göra första målet”

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Folkesson ersatte skadade lagkaptenen Caroline Seger på Sveriges innermittfält.

Då slog 29-åringen till med sitt första mål i A-landslaget.

– Det känns alltid bra att göra mål, men särskilt skönt att få göra sitt första, säger hon till SVT Sport.

När lagkaptenen Caroline Seger tvingades stå över VM-kvalet med en vadskada klev lagkamraten i Rosengård, Hanna Folkesson, in från start på det svenska innermittfältet.

Folkesson stod för en fin insats och fick dessutom fastställa slutresultatet 4–0 i den 90:e minuten när Sverige tog femte raka segern i kvalet.

Damlandslaget i fotboll

– Det kändes tryggt och stabilt från minut ett. Vid själva målet följde jag med upp i anfallet och kunde ganska enkelt trycka in bollen. Det kändes skönt att se den gå in, säger hon till SVT Sport.

”Vi tröttade ut dem”

Efter 45 minuter var ställningen ”bara” 1–0, och Folkesson tycker att Sverige blev stillastående.

– Vi hade svårt att hitta ytorna samtidigt som Kroatien gjorde det bra med sitt låga försvarsspel. Men i andra fick vi mer spelvändningar och kunde trötta ut dem vilket luckrade upp försvaret. Vi visste att vi skulle ta över mer i andra halvlek, säger hon.

Sverige skapade massvis av chanser jämfört med inte en enda för Kroatien, och siffrorna kunde ha blivit ännu större.

Asllani hyllar fansen

– Ja, definitivt. Vi missade en del chanser, men det viktigaste är att vi skapade hela tiden och fortsatte jobba oss till situationer även fast de lade sig på försvarssidan. Att vinna med 4–0 är ändå ett bra betyg, säger Kosovare Asllani till SVT Sport.

Hon hyllade också de 8 092 åskådare som tagit sig till nationalarenan Gamla Ullevi.

– Jag älskar att spela här, det är otroligt kul. Speciellt med den inramningen vi fick i dag. Vi trivs väldigt bra här, säger Asllani.

Se intervjuerna i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet