Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Hanna Marklund blir ny fotbollsexpert i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Marklund blir ny fotbollsexpert i SVT.

Där morgondagens VM-test mot Kina blir första uppdraget.

– Jag har lockats av att SVT har en jämställd sportbevakning, säger Hanna Marklund.

Hanna Marklund förstärker SVT:s expertuppställning. Den tidigare landslagsbacken och vinnaren av Diamantbollen, som de tio senaste åren varit expert på TV4, ska framöver jobba med SVT:s stora fotbollsrättigheter med extra fokus på damfotbollen.

– Jag har lockats av att SVT har en jämställd sportbevakning och tar damfotbollen på allvar. Jag känner verkligen att jag är på rätt plats och ser fram mot att i första hand arbeta med damlandslagets uppladdning inför sommarens VM, säger Hanna Marklund.

– Det känns jätteroligt och inspirerande att få jobba med både herr och damfotboll, och pirrar och ger energi med en ny miljö.

”Mycket glada”

Vid VM 2018 blev hon första kvinnliga tv-expertkommentator i ett mästerskap för herrar.

– I Hanna Marklund får vi en otroligt rutinerad expert som fortfarande är hungrig och vill utvecklas. Hanna är en av Sveriges mest profilstarka fotbollsexperter och vi är mycket glada att hon valde oss för sin fortsatta resa som expert, där hon framöver ska jobba med SVT:s stora fotbollsrättigheter med extra fokus på damfotbollen, säger SVT Sports tillfällige projektchef Marcus Törngren.

SVT sänder Sverige–Kina, som spelas i Marbella, med avspark klockan 18.30.

Hanna Marklund

Ålder: 45

Meriter: VM-silver, EM-brons, tre SM-guld, Diamontbollen

Landskamper för Sverige: 118

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.