Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med in i barack-boendet i Qatar. Foto: SVT

Här är barack-boendet på fotbolls-VM: ”Ser inte jättebra ut”

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit svårt att hitta boende till supportrarna på plats på fotbolls-VM i Qatar. Därför har man byggt upp ett område med baracker utanför Doha där man kan bo för cirka 2 000 kronor per natt.

– Jag skulle inte säga att de har gjort ett utmärkt jobb, säger supportern Saif Ahmed till SVT Sport.

Hotellen i centrala Doha räcker inte till för den efterfrågan av boende som finns under fotbolls-VM i Qatar. Därför har det byggts upp barackområden på ett par ställen i staden där man kan bo för en billigare peng.

– Ärligt talat såg det värre ut på nätet. Kanske var det felaktig information. Det ser inte jättebra ut, men bättre än jag väntade mig, säger Kamil Sid Ahmed som har valt att bo i barackerna.

Man betalar ändå kring 2 000 kronor per natt för att bo i barackerna.

– Det är väldigt dyrt för ett sådant här boende. Men med tanke på efterfrågan och tillgången till andra hotell så kan man väl stå ut ett par nätter, säger Saif Ahmed.

Se SVT Sports granskningar inför fotbolls-VM i Qatar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.