Östersund har två hinder kvar på vägen till Europa League. Foto: TT Nyhetsbyrån

Här är Östersunds väg till Europa League

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha slagit ut Galatasaray i den andra omgången av Europa League-kvalet väntar nu Fola Esch från Luxemburg för Östersund.

Om de slår ut dem finns det riktiga nitlotter man kan åka på i playoffet till Europa League.

Fola Esch gick in redan i den första rundan i kvalet till Europa League och slog där ut Milsami Orhei från Moldavien med knappa 3-2 över två matcher.

I omgång två vände de ett 1-0-underläge efter den första matchen till en 4-2-seger över Inter Baku. Därmed blev de klara för att möta Östersund.

Europa League

Historiskt bra

Den gångna säsongen slutade Fola på en svag tredjeplats i den luxemburgska ligan som är rankad 48:e i Europa (Sverige 25:e).

Det här är första gången de inte slås ut direkt i Europaspelet och senast de vann ligan var säsongen 2014-15.

Östersund börjar hemma den 27 juli och åker till Luxemburg den 3 augusti.

Kan möta Milan eller Everton

Om ÖFK slår ut Fola Esch är man med i playoffet som lottas den 4 augusti. Där kan man få möta någon av de 28 andra vinnarna från EL-kvalets tredje omgång eller någon av de 15 förlorarna från Champions League-kvalets tredje omgång.

I EL-kvalet hittar man lag som AC Milan, Everton, Fenerbahce, Panathinaikos, Athletic Bilbao, Bordeaux, Zenit och Marseille.

Från CL-kvalet kan man möta till exempel FC Köpenhamn, Celtic, Olympiakos, Nice, Ajax och CSKA Moskva.

Om man klarar playoffet går man in i gruppspelet i Europa League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet