VM-hotellet erbjuder ett stort poolområdet – kastar Janne Andersson av sig kostymen och provar vattenrutschkanorna, tro? Foto: SVT/Bildbyrån

Här bor och tränar Sverige under fotbolls-VM

Uppdaterad
Publicerad

Femstjärnigt hotell vid Svarta havet med poolområde och spaanläggning – det är vad som väntar Sverige under sommarens fotbolls-VM i Ryssland. SVT Sport har fått en titt på landslagets boende och träningsanläggning i Gelendzjik.

EM-sommaren 2016 bodde landslaget på ett hotell med allt från specialbyggt gym till barberarhörna. Och den svenska truppen kan knappast klaga på faciliteterna under fotbolls-VM i sommar heller.

– Jag tror att det är en av de bästa anläggningarna som jag varit med om att boka, sa landslagschefen Lars Richt i höstas när det blev klart med boendet på Kempinski Grand Hotel.

Det femstjärniga hotellet i Gelendzjik har 379 rum, däribland 33 sviter samt restauranger, barer, gym, tennisbanor och spa. Utomhus finns flera pooler och vattenrutschkanor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet