Lagkamraterna firade målet genom att hedra sin försvunne vän. Foto: TT

Här hedras försvunne Sala i Nantes

Uppdaterad
Publicerad

FC Nantes sörjer sin tidigare lagkamrat Emiliano Sala, 28, som försvann i förra veckan.

I kväll spelade klubben sin första match sedan han lämnade klubben – och det var en känslosam inramning inför Ligue-matchen.

Det var i förra veckan som anfallaren Emiliano Sala, 28, lämnade Nantes och skrev på för Premier League-klubben Cardiff. Med en pilot åkte han i ett privatplan från Frankrike på väg till sin nya klubb.

Men planet kom aldrig fram.

Ligue 1

”Det är extremt små chanser att de ska hittas”, meddelade brittiska myndigheter efter att sökandet avslutats i Engelska kanalen. Planet tros ha störtat och sjunkit till botten på 100 meters djup.

Brittiska myndigheten Britain's Air Accidents Investigation Branch berättade tidigare i dag att de funnit delar av säten som ska komma från planet.

Lagets första match

Under onsdagskvällen spelade Nantes nu sin första match sedan argentinaren försvann. Och det var en känsloladdad stämning på Stade de la Beaujoire, lagets hemmaplan, inför mötet med Saint-Etienne i franska ligan.

Inför avspark var mittcirkeln prydd med en banderoll på Emiliano Salas ansikte och på storbildskärmarna rullade filmklipp på 28-åringens tid i klubben.

Här hedrar tidigare lagkamraterna sin försvunne vän. Foto: TT
Lagkamraterna firade målet genom att dra upp tröjan. Foto: TT
Emiliano Sala hedras i Nantes. Foto: TT

När spelarna sedan marscherade ut till planen – utan musik ur högtalarna – möttes det av ett mäktigt arenatifo, där långsidan var prydd med hans namn och på ena kortsidan syntes en mäktig argentisk flagga.

Emiliano Sala hedras i Nantes. Foto: TT

Dessutom bar alla spelare en grön bindel på ena armen, som en symbol av hopp.

28-årige Emiliano Sala har hedrats med en tyst minut på flera håll under de senaste dagarna.  Igår hyllades spelaren av över 2000 Cardiff-fans när de mötte Arsenal på bortaplan. Dessutom var han inkluderad i laguppställningen.

I den nionde minuten – Salas tröjnummer – pausade domaren spelet och alla på plats applåderade och hyllade argentinaren.

Matchen slutade 1-1 efter att den tidigare Häcken-spelaren Waris Majeed kvitterat för Nantes i den 70:e minuten. Målet firade laget genom att hålla upp en tröja av Emiliano Sala mot hemmafansen på kortsidan.

Emiliano Sala hedras. Foto: TT
Här hedras Sala i England. Foto: TT
Här hedras Sala med en tyst minut i England. Foto: TT

Ligue 1

FC Nantes logo

FC Nantes

1 - 1

AS Saint-Etienne logo

AS Saint-Etienne

Stade la Beaujoire, Nantes
Publik: 28748
Domare: Frank Schneider

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet