Här landar Zlatan i Los Angeles

Uppdaterad
Publicerad

Nu är Zlatan Ibrahimovic på plats i Los Angeles för att ansluta till sin nya klubb LA Galaxy. Strax innan 22 lokal tid landade han med privatplan och ett hundratal supportrar mötte upp honom på LAX.

– Jag tror supportrarna älskar honom. Vart han än har gått har han blivit älskad. Inte bara för sin personlighet utan för att han har täckning för det på planen, säger klubbens president Chris Klein.

Hur reagerade du när han skrev på?

– Jag log. Det har varit en lång process. vi har haft en bra relation med honom, så vi är glada att det är klart, säger Klein till SVT Sport.

Tror du han kommer få sporten att växa här i USA?

– Det är en annan sak än när David (Beckham) kom. Sporten växer här oavsett, men han kan såklart tillföra i det.

Zlatan träffade supportrar. Foto: Bildbyrån

Presenteras idag

36-åringen ska formellt presenteras av Galaxy på en presskonferens klockan 22.30 i dag efter en läkarundersökning och träning på hemmaarenan Stubhub. SVT sänder presskonferensen med start klockan 22.20.

Ibrahimovic har inte spelat någon fotbollsmatch sedan den 26 december, då han spelade för Manchester United för första gången sedan knäskadan, men den matchen fick svensken lämna redan i halvtid efter att ha blivit utbytt.

Han har själv sagt att han är redo för spel i sin nya klubb redan i lördagens derby mot Los Angeles FC.

LA Galaxy

Bildades: 1994.

I MLS sedan: Första säsongen av nuvarande upplagan av ligan 1996, som en av åtta ursprungsklubbar.

Hemmarena: Stubhub Center, Carson, Kalifornien (27 000 åskådare).

Meriter: MLS-mästare fem gånger (2002, 2005, 2011, 2012, 2014), mästare av Champions League i Concacaf (för lag från Nord- och Centralamerika och Karibien) en gång (2000).

Flest matcher: Cobi Jones (306).

Flest mål: Landon Donovan (140).

Tränare: Sigi Schmid (Tyskland).

Stjärnor: Giovani dos Santos (Mexiko), Jonathan dos Santos (Mexiko), Romain Alessandrini (Frankrike), Ashley Cole (England).

Tidigare stjärnor: David Beckham (England), Landon Donovan (USA), Steven Gerrard (England), Robbie Keane (Irland), Nigel de Jong (Nederländerna), Luis Hernández (Mexiko), Jorge Campos (Mexiko), Cobi Jones (USA).

Tidigare svenskar: Christian Wilhelmsson (2012) Stefan Ishizaki (2014–2015).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.